De grote vaccinatie vraag

Vaccineren we onze kinderen wel of niet. Dit was voor mij als ouder de moeilijkste keuze die ik tot nu toe heb moeten maken. Je wilt het allerbeste voor je kinderen, net als iedere ouder. Maar wat is het “allerbeste” als je kunt kiezen tussen wel, gedeeltelijk of niet vaccineren? Want waar kies je eigenlijk voor als je besluit wel te vaccineren? Kies je dan voor de gezondheid van je kindje, door de bescherming van een vaccin? Of kies je juist als je niet vaccineert voor gezondheid doordat je vertrouwt op het eigen immuunsysteem?

Het antwoord zal voor iedereen anders zijn. Hier in Nederland zijn we gelukkig (nog) vrij in het maken van deze beslissing.  Hopelijk blijft die keuzevrijheid hier ook behouden. In tegenstelling tot andere landen zoals Italië, Frankrijk en zelfs België waar één of meerdere vaccins al verplicht zijn.

De enige “allerbeste” keuze is volgens mij de keuze die je bewust maakt.

De enige “allerbeste” keuze is volgens mij de keuze die je bewust maakt. Een keuze die gebaseerd is op kennis én op gevoel. Dat gevoel kan voor iedereen anders zijn, terwijl iedereen op zijn of haar eigen manier kennis kan verzamelen over vaccineren. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kun je aan de hand daarvan je eigen conclusies trekken.

Eén van de artikelen die je kunt lezen om te komen tot die bewuste keuze, hebben we  voor je op de site gezet. Het is een interview uit de documentaire ‘Vaccines Revealed’ van de Amerikaanse beweging Vaxxed, een organisatie die het vaccinatiegebeuren objectief wil benaderen. In de documentaire wordt Dr. Suzanne Humphries  (Medisch Specialist) geïnterviewd door Mw. Toni Bark MD. Het interview is door de NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) vertaald en Jeroen Morssink heeft er speciaal voor jou een leesbare samenvatting van gemaakt. Je kunt hem hier lezen.

 

De schaduwkanten van vaccineren

Dr. Humphries  legt in dit interview uit wat een aantal schaduwkanten zijn van vaccineren. Niet alleen voor een kindje als individu, maar ook voor ons als mensheid. Ze legt uit hoe het immuunsysteem werkt, wat we er over weten én vooral niet weten. Ook legt ze uit we dit immuunsysteem kunnen versterken zodat we weerbaar zijn tegen ziektes. Ze legt het belang uit van goede voeding, van borstvoeding, de gezondheidsvoordelen van het laten uitkloppen van de navelstreng en ga zo maar door. Allemaal keuzes die je zelf kunt maken om te weerstand van je kindje te versterken.

Misschien dat je na het lezen van dit artikel met een bredere blik naar vaccins kunt kijken. Zodat je aan de hand van verschillende informatie een bewuste keuze maakt. En welke keuze je na het lezen van onder andere dit stuk ook maakt… Het is altijd de juiste, zolang het een bewuste keus is.

 

Van uitstel komt…

Wij hebben na veel onderzoek, verschillende gesprekken met onder andere onze huisarts, onze osteopaat en onze homeopaat Jeroen Morssink (oa. schrijver van ‘Hé dokter, wordt wakker’) én vooral na veel gesprekken samen, er voor gekozen om niet te vaccineren. Na ook veel tranen trouwens, voordat we konden komen tot dit besluit. Tranen vanuit angst, vanuit onzekerheid. Maar ook vanuit de twijfel niet te weten wat het allerbeste is. Uiteindelijk is de angst, de twijfel en de onzekerheid veranderd in vertrouwen. Vertrouwen in onze kinderen, vertrouwen in de natuur en vooral vertrouwen in het leven.

Voor ons is dit op dit moment de juiste keuze. Het is onze weg. Maar zoals eerder gezegd, het is belangrijk dat je als moeder  echt je eigen keuzes maakt.

En laten we elkaar daar vooral niet op gaan afrekenen. We doen gewoon allemaal ons best om het goed te doen. Ieder op zijn eigen manier.

Top