Het Nieuwe NIET Zwanger Worden

Op onze website kom je regelmatig blogs tegen over wat je kunt doen als zwanger worden niet zomaar lukt. Volgens mij is het één van de moeilijkste dingen die je tegen kunt komen in je leven. Het is zo’n belangrijk onderwerp, dat we er ook nog regelmatig over gaan schrijven.

Maar deze keer wil ik graag de andere kant met je bespreken. Het ‘probleem’ waar we nu zelf tegenaan lopen is het namelijk tegenovergestelde: ééntje uit de categorie ‘Het Nieuwe NIET Zwanger Worden’. Zwanger worden is één van onze specialiteiten. Daar hoeven we nauwelijks iets voor te doen. Of nou ja, één keertje dan.

 

Freewheelen

Maar nu zijn we twee kids verder en een derde staat voorlopig niet in de planning. De komende tijd niet of zelfs misschien wel helemaal niet. Tot dat we daar een definitief besluit over nemen, willen we zo nu en dan (en soms iets regelmatiger dan zo nu en dan) wel eens met elkaar naar bed. Tot nu toe zijn condooms mijn beste vriend. En in de periodes dat ik er zeker van ben dat het zelfs ons niet lukt een baby te maken, durf ik het ook wel eens aan om te freewheelen.

Vaak met grote spijt daarna, want mijn lichaam besluit steevast mijn ongesteldheid een paar dagen uit te stellen. Waardoor ik toch elke maand in mijn hoofd een derde broertje of zusje verwelkom. Ik zou niet willen dat het kindje zich vanaf dag één niet gewenst zou voelen. Vaak één of twee dagen daarna dient dan toch de ‘minne wieke’ (zoals mijn vriend het noemt) zich aan.

 

De oplossing

Echt actief op zoek naar een andere oplossing dan onze periodieke condooms ben ik nog niet. Maar misschien is dat wel eens een goed idee.

Eén van mijn favoriete blogsters ‘de Groene Vrouw’ heeft al een potje research gedaan. (Lees het hier) En we zijn het over 1 ding grandioos eens. Geen hormonen. BAM. Nadat ik er op mijn 24e achter kwam wat voor (seks)leven ik had zonder de pil, was vastbesloten nooit meer terug te gaan naar een leven met hormonen. In welke ieniemienie hoeveelheid dan ook.


Geen hormonen. BAM.


Waarom de mannenpil er niet kwam

Ook de Correspondent schreef een fijn stuk over de pil. Hierin wordt onder andere gesproken over een pil voor mannen.

“Als dezelfde eisen op het vlak van seksualiteit die nu aan de mannenpil gesteld worden, destijds voor de vrouwenpil hadden gegolden, was die er ook nooit gekomen” stelt seksuoloog van Lunsen (AMC), die over dit onderwerp wordt geïnterviewd. En dat is wat mij betreft ook de kern van het pil-probleem. Deze is er gekomen omdat het de ultieme oplossing was in die tijd. Over de nadelige gevolgen werd zo weinig mogelijk gesproken. (lees hier het hele artikel)

 

Weg seksleven

Daarnaast zijn er natuurlijk steeds meer onderzoeken die, naast de negatieve invloed van hormonen op je libido, ook andere gezondheidsnadelen uitwijzen. Zo kwam in 2013 de Nuvaring al in een kwaad daglicht, doordat de ring trombose, longembolieën en herseninfarcten zou veroorzaken. Ook is de kans op borstkanker vele malen groter bij het gebruik van zowel de pil als een hormoonspiraal. Ach, waarschijnlijk kun je ook zelf na een half uurtje googlen genoeg nadelen vinden van het gebruik van hormonen. Naast eenzelfde hoeveelheid onderzoeken die uitwijzen dat het allemaal wel meevalt waarsschijnlijk. Volgens mij is het nooit gezond de lichaamsprocessen op een onnatuurlijke manier te veranderen.


“Als dezelfde eisen op het vlak van seksualiteit die nu aan de mannenpil gesteld worden, destijds voor de vrouwenpil hadden gegolden, was die er ook nooit gekomen.”


De Groene Vrouw komt in het eerder genoemde artikel met het koperspiraal als oplossing. Een koperspiraal veroorzaakt constant een lichte ontstekingsreactie in de baarmoeder, waardoor een eitje geen kans krijgt zich in te nestelen.

Maar zelf wil ik ook geen enkele, andere onnatuurlijk middel in mijn lichaam. Dus ook geen koperspiraaltje of wat dan ook. Niks. Noppes. Nada.

 

Niks. Noppes. Nada.

Dé oplossing?? Geen idee! Ik ben op dit moment nog wel content met onze periodieke condooms, al hebben we daar thuis nog geen consensus over bereikt. Ik zou wel blij worden van een homeopathische oplossing bijvoorbeeld, maar helaas heb ik daar nog nooit iets over gehoord.

Zouden er ooit andere manieren worden uitgevonden die echt, echt, echt niet schadelijk zijn voor het lichaam én waar je niet zwanger van kan worden? Ik ben benieuwd! Zelf ben ik wel nieuwsgierig naar de Ladycomp. Dit computertje leest je cyclus, waardoor je precies weet wanneer je wel of niet vruchtbaar bent. Dus misschien komt daar in de toekomst nog een blog je over!

 

En als iemand van jullie wel dé oplossing heeft! Roep, mail, schrijf, of whatsapp het en ik besteed er met heeeeel veel liefde een blog aan.

Top