Het Nieuwe Zwanger Worden

Auteur: Claudia Spahr

Het Nieuwe Zwanger Worden is een prachtig vormgegeven boek (kleur, harde kaft, leeslintje), dat oorspronkelijk in het Engels verscheen. Journaliste Claudia Spahr kreeg drie kinderen na haar 39ste en beschrijft aan de hand van haar eigen ervaring elke fase van het krijgen van een kind, van bevruchting tot en met de borstvoedingstijd.
Claudia benadert de zwangerschap op een spirituele manier en geeft waardevolle tips over hoe je je eigen proces en gezondheid zo goed mogelijk op een natuurlijke manier kunt ondersteunen.

Het Nieuwe Zwanger Worden: Wij vinden het een prachtig boek…!

(recensie: Jeroen Morssink)

Het is natuurlijk niet echt objectief om een boek te beoordelen dat we zelf uitgeven. Want we zijn er zó blij mee dat we echt met een heel roze bril over het boek gaan schrijven. En daar moeten jullie het maar mee doen, totdat jullie zelf reviews in gaan sturen… En met jullie mening en ideeën zijn we blij, want alle op- en aanmerkingen gaan we zoveel mogelijk meenemen als er ooit een tweede druk gaat komen. Dus kom maar op met je opmerkingen!

Dat dit boek in het Nederlands is uitgegeven, kwam door een grappig toeval. Ik was wat aan het surfen op internet en viel midden in een uitzending van een wat alternatief radiostation in de V.S.  Ik luisterde een paar seconden waar het gesprek over ging en moest toen blijven luisteren. Ik hoorde een vrouw, Claudia Spahr,  praten over een boek dat ze geschreven had voor vrouwen die op latere leeftijd zwanger wilden worden (Right Time Baby). En dat deed ze op een manier waar ik heel blij van werd. Want in plaats van het bekende verhaal over hormoonbehandelingen en IVF, hoorde ik haar vertellen hoe ze op haar 39stevoor het eerst zwanger was geworden door heel erg bewust en op een natuurlijke manier alles te gaan doen wat goed zou zijn voor een zwangerschap en een bevalling. En dat lukte haar want tussen haar 39steen 44stekreeg ze drie mooie en gezonde kinderen. Toen ik Claudia zo enthousiast hoorde praten over het pad dat ze gevolgd had, dacht ik: Dat moeten aanstaande moeders in Nederland ook weten. Niet alleen als ze 39 zijn maar ook als ze 19 zijn. Ik nam contact op met de uitgeverij en een jaar later lag er een prachtig boek in de boekwinkel over het hele pad dat je kunt volgen als je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid wilt stimuleren en je zwangerschap zo gezond mogelijk wilt laten verlopen.

Ik vind echt dat als je serieus wilt werken aan je eigen gezondheid én daarmee aan die van je baby, dat je dit boek in huis móet hebben. En als je het ook echt gaat lezen en er mee aan de slag gaat, is het natuurlijk nog veel beter…! Want vruchtbaarheid en zwangerschap dreigen steeds meer een medisch gebeuren te worden, waarbij de nadruk ligt op de angst voor alles wat er mis kan gaan. Maar volgens mij is het krijgen van kinderen niet zo bedoeld. Zwanger worden en zwanger zijn zou een feest moeten zijn waarin vertrouwen, overgave en loslaten op de voorgrond staan en angst heel ver weg is.

Dat vertrouwen groeit bij het lezen van het boek. Claudia weet je enthousiast te maken over een natuurlijke aanpak en herinnert je er ook aan dat de geboorte van een kind zoveel méér is dan een medisch gebeuren. Elke geboorte is een wondertje en vanuit een spirituele levenshouding kun je dat ook echt zo beleven.

Titel: Het Nieuwe Zwanger Worden
Oorspronkelijke titel: Right Time baby
Auteur: Claudia Spahr
Pagina’s: 256
ISBN:978-90-823376-0-0
Uitgeverij: Ingeverij Ondersteboven

Bestel het boek

€ 24,95
(gratis verzending!)

Bestel E-book

Prijs: €14,95

Zwanger worden en zwanger zijn zou een feest moeten zijn waarin vertrouwen, overgave en loslaten op de voorgrond staan en angst heel ver weg is.

Je kunt op deze site de hele inhoud van het boek bekijken, dus ik wil daar niet teveel aandacht aan besteden. Maar de belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Vruchtbaarheid: hoe kan ik die op een natuurlijke manier vergroten?
  • Wat kan voeding doen vóór en tijdens je zwangerschap?
  • De bekendste zwangerschapsklachten voorkómen en behandelen met natuurlijke middelen
  • Hoe verklein je de kans op een miskraam?
  • Zwangerschap van maand tot maand: wat kom je tegen?
  • Zwangerschapsyoga en andere vormen van voorbereiding op je bevalling
  • Inzicht in het natuurlijk proces van bevallen
  • Tips en adviezen voor de eerste periode met je baby

Claudia Spahr zorgt er als journaliste voor dat de informatie wordt beschreven op basis van wetenschappelijk onderzoek over neurowetenschap, voeding en psychologie. Voor ons is Het Nieuwe Zwanger Worden daarmee in ieder geval een heel informatief en prachtig boek dat je zeker zal helpen als je op een bewuste manier wilt werken aan het verbeteren van je vruchtbaarheid, aan een gezonde zwangerschap en een probleemloze natuurlijke bevalling!

Als jij gelooft dat de zwangerschap en de bevalling natuurlijke processen zijn, als jij die wonderlijke tijd zo bewust én gezond mogelijk wilt beleven en als je blij wordt van het idee dat je dit met zo min mogelijk medische ingrepen kan laten verlopen, dan is Het Nieuwe Zwanger Worden zeker ook een boek voor jou!

Als jij gelooft dat de zwangerschap en de bevalling natuurlijke processen zijn, als jij die wonderlijke tijd zo bewust én gezond mogelijk wilt beleven en als je blij wordt van het idee dat je dit met zo min mogelijk medische ingrepen kan laten verlopen, dan is Het Nieuwe Zwanger Worden zeker ook een boek voor jou!

Andere interessante boeken

Boek Vrije Geboorte

Vrije geboorte

Bevallen op jouw manier