Kennisbank: Simone Sinjorgo

Binnenkort vind je hier de bijdragen van lichaamsgericht therapeut Simone Sinjorgo van Praktijk de Diamant

Simone heeft een praktijk in Vlijmen. Als lichaamsgericht therapeut en relatietherapeut ondersteunt ze vrouwen en mannen bij alles wat zij tegenkomen vóór, tijdens en na fertiliteitstrajecten. Je kunt bij haar terecht voor de verwerking van zwangerschapsverlies, secundaire of ongewenste kinderloosheid, of als je voor een keuze staat rondom adoptie, draagmoederschap, donorconceptie. 

Simone Sinjorgo

Lichaamsgericht therapeut en relatietherapeut

Over mij - van leegte naar vervulling

Als de dag van gisteren herinner ik me de uitslag: flinke misvorming in mijn baarmoeder en mijn man verminderd vruchtbaar. Die dag in de zomer van 1995 ging ik een beetje dood. Geen idee wat ik moest missen en toch viel ik in een zwart gat. Voor het eerst in mijn leven, net 29 jaar oud, ging ik nadenken over de zin van mijn leven.

Als ik geen moeder wordt, wie word ik dan?

 

Mijn naam is Simone Sinjorgo en ik ben ongewenst kinderloos. De impact ervan heeft mijn leven lange tijd beheerst. En feitelijk nog. Bewust, en vooral onbewust. Dankzij hulp en tijd heb ik stap voor stap afscheid genomen van mijn stille verdriet. Ik leef nu volop en geniet van de mooie dingen die het leven langszij brengt. En als er een moeder voorbij komt met haar kind kan ik nu oprecht blij voor haar zijn. Met al mijn eigen ervaringen inspireer ik nu vrouwen en mannen met een (nog) onvervulde kinderwens om ook blij en zorgeloos te kunnen leven. 

 

Mijn droom voor een eigen praktijk kwam in 2009 uit
Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut en relatietherapeut ondersteun ik vrouwen, mannen en stellen bij alles wat ze tegenkomen door hun onvervulde kinderwens en kinderloosheid. Het gaat om begeleiding voor, tijdens en na fertiliteitstrajecten, maar ook zwangerschapsverlies of bij het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie. 

 

Bij mij zit je niet de hele sessie in een stoel, maar ga je ook actief aan de slag
Want alleen praten en over je situatie nadenken is naar mijn mening niet voldoende. Met een lichaamsgerichte aanpak waarin beweging, expressie, opladen en ontladen een rol spelen, gaat het in je lijf letterlijk weer stromen, zoals bij sporten of wandelen. Er komt een natuurlijk verwerkingsproces op gang en de ware emoties komen boven. Alles is gericht op het vergroten van je zelfbewustzijn en het hervinden van de balans in je leven. Ik maak ook gebruik van EMDR en EFT.

Ze geeft regelmatig webinars, e-trainingen, lezingen en workshops. In haar boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact heeft zij haar eigen verhaal en kennis gebundeld. 

Praktijk de Diamant
Simone Sinjorgo
Potgieterstraat 16
5251 NC Vlijmen (NB)
06 – 53 418 755

simone@praktijkdediamant.nl
www.praktijkdediamant.nl
www.ongewenstkinderloos.nl 

Het is mijn wens om de verborgen lichamelijke impact van een onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidsbehandelingen en kinderloosheid meer in de openheid te brengen.

Mijn missie
Het is mijn wens om de verborgen lichamelijke impact van een onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidsbehandelingen en kinderloosheid meer in de openheid te brengen. Het zijn onderwerpen waar we niet makkelijk open over spreken en die veel verborgen verdriet achter gesloten deuren opleveren. De stilte en het taboe ontstaan in mijn ogen veelal door onwetendheid, onbegrip en miscommunicatie aan beide kanten. Vandaar dat ik, naast lezingen, workshops en trainingen, in mijn boek ook mijn eigen verhaal vertel. Openheid en informatie over een onvervulde kinderwens zorgt voor begrip. En begrip zorgt voor herkenning en erkenning bij jezelf en anderen. Zo kunnen we de verbinding aangaan met elkaar en openen we de weg om te praten over de dingen die ertoe doen.  

 

Wat ik wil zeggen tegen alle prachtige vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens
Jouw leven is rijk aan mooie dingen, ook al voelt dat misschien nu niet zo. Ja, een onvervulde kinderwens en verlies van kindjes hebben impact op je hele leven, maar het is echt mogelijk om een nieuwe vervulling van je leven te krijgen en jouw nieuwe werkelijkheid in je leven te aanvaarden. Ik gun het je van harte. Wees trots op de stappen en risico’s die je tot nu toe genomen hebt rondom je kinderwens. Trots op de grenzen die je bent overgegaan. Op de dingen die je voorheen nooit bedacht zou hebben te doen. Je bent ervoor gegaan, je hebt het gedaan. En dat bewijst eens te meer hoe sterk je bent als man of als vrouw. Je ging voor het onbekende. Precies dat is wat ik jou ook voor de rest van je leven gun. Dat je opnieuw risico’s durft te nemen om nieuwe dingen te ontdekken. Dat je om hulp durft te vragen. En dat je gewoon iets nieuws uitprobeert, kijkt hoe dat is, proeft en smaakt. 

Bovenal ontdek je daarmee vast nieuwe dromen en verborgen schatten waarmee jij ook iets voor een ander kunt betekenen.

Het voelt wellicht als een sprong in het diepe, maar in het onbekende ontmoet je nieuwe mensen, leer je nieuwe dingen die je laten groeien en bloeien. Bovenal ontdek je daarmee vast nieuwe dromen en verborgen schatten waarmee jij ook iets voor een ander kunt betekenen. Je bent het waard, gun het jezelf.

Met mijn verhaal, ervaringen, oefeningen en tips wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan jouw leven en dat van jouw dierbaren.

Simone Sinjorgo 

Wil je meer weten over Simone, Praktijk de Diamant of lichaamsgerichte therapie?
Neem dan een kijkje op haar websites:

www.praktijkdediamant.nl en www.ongewenstkinderloos.nl

Onze andere experts

Ingefleur Spreij

Homeopaat

Elisabeth van Berkmortel

Elisabeth van den Berkmortel

Acupuncturist en orthomoleculair therapeut

Jeroen Morssink

Klassiek Homeopaat