Daniëlle Willems

Acupuncturist en Hypnotherapeut

In een wereld waarin vruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte steeds meer gemedicaliseerd worden, gaat Jeroen Morssink op zoek naar mensen die deze wonderlijke processen weer zo veel mogelijk op een natuurlijke manier willen laten gebeuren. Kindvriendelijk, vrouwvriendelijk, mensvriendelijk. Zo kwam Jeroen ook in contact met Daniëlle Willems, die in Utrecht een praktijk heeft als hypnotherapeut en acupuncturist.
Wat beweegt Daniëlle in haar werk?

Wat heeft jou ooit aangezet tot deze stap, wat is je motivatie?

Daniëlle: Ik ben van huis uit Cultureel Antropoloog, met als specialisatie medische antropologie. Vandaaruit is mijn interesse gestart in de Chinese geneeskunde en gynaecologie.

 

Dat is toch wel een snelle sprong, ook al was het medische antropologie… Hoe ging dat? Onderzocht je de oude Chinese geneeswijze?

Daniëlle: Ik heb onderzoek in Afrika gedaan naar de etiologie van soa’s en toen bij een genezeres ingewoond die veel vrouwenklachten behandelde met kruiden.  Toen ik daarmee klaar was leek het me interessant om de Chinese geneeskunde in te duiken en de filosofie te leren over het lichaam.  Maar ik besefte toen nog niet dat ik ooit een praktijk zou starten. Tijdens de opleiding werd die interesse om echt zelf te praktiseren gewekt. Na de studie heb ik mijzelf een jaar gegeven om te zien of het ook echt in de praktijk effect zou hebben. Na dat jaar dacht ik: Het gaat best heel erg goed. Goede resultaten, tevreden mensen. Toen ben ik doorgegaan.
Ik heb me gelijk gericht op vrouwen. Ik vond zwanger worden en zwangerschap ontzettend interessant. Ik tijdens het begin van mijn opleiding zwanger van mijn eerste kind en met de bevalling liep het allemaal anders dan verwacht. Daarna is bij mij de zoektocht begonnen naar hoe het anders had kunnen gaan, hoe het natuurlijker had kunnen gaan.

 

Het was een heel persoonlijke drive dus: Dit moet anders kunnen….

Daniëlle: Ja, ik heb wel echt een drive om vrouwen in hun kracht te krijgen, in hun eigen vertrouwen in hun lichaam. Om hun lichaam leren kennen, hoe het werkt en om het in balans te krijgen waardoor ze dingen kunnen doen die ze eigenlijk niet voor mogelijk hielden.

 

Wat bedoel je daarmee?

Daniëlle: Door bijvoorbeeld echt hun vertrouwen te volgen tijdens de bevalling. Dat ze het op eigen kracht kunnen zonder daar een ander voor nodig te hebben. Dat ze echt kunnen invoelen wat zij nodig hebben op dat moment. Om daar voor te durven gaan. Maar ook bijvoorbeeld bij een kinderwens.  Dat ze vertrouwen op hun lichaam vertrouwen in het leven. Dat ze leren zien wat hun menstruatiecyclus hun te vertellen heeft, dat ze zich daar beter op gaan afstemmen, waardoor het gaat veranderen en de menstruatiecyclus verbetert. Daardoor verbeteren ook de randvoorwaarden, de bedding voor hun kinderwens.

 

Wat een prachtige missie! Je hebt meer kinderen gekregen?

Daniëlle:Ja, ik heb vier kinderen. De eerste was een heel medische bevalling, een inleiding na 42 weken. Mijn tweede was een heel spirituele thuisbevalling. Toen heb ik echt kunnen zien wat het verschil was. Het heeft mij heel veel inzicht gegeven. En mijn derde en vierde waren ook thuis.

Daniëlle heeft een acupunctuur, hypnose en kruidenpraktijk in Utrecht en is gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen, gericht op kinderwens, zwangerschapsklachten of menopauze. Zij heeft al meer dan 11 jaar ervaring met het behandelen van gynaecologische klachten. Vrouwen ervaren haar als een warme, zeer kundige therapeut.

Dit is haar website: www.vrouwengeneeskunde.nl

Daniëlle maakte, samen met Elisabeth van den Berkmortel en Jeroen Morssink, een aantal vlogs en artikelen voor HNZW.

Hier vind je al hun artikelen:

Acupunctuur en visualisatie

Elisabeth en Daniëlle

Inleiding en keizersnee

Elisabeth en Daniëlle

Onze ander experts

Ingefleur Spreij

Klassiek homeopaat

Jeroen Morssink

Klassiek Homeopaat, schrijver en uitgever

Elisabeth van Berkmortel

Elisabeth van den Berkmortel

Acupuncturist en Orthomoleculair therapeut