Elisabeth van den Berkmortel

Acupuncturist, Orthomoleculair therapeut, Yoga docent & Mercier therapeut

Elisabeth van den Berkmortel heeft een praktijk in Utrecht: Vrouwengeneeskracht. Om wat meer over haar achtergrond te weten te komen, leggen we Elisabeth een paar vragen voor.

 

Elisabeth, als ik over jouw achtergrond lees en ik zie wat je nu doet, heb ik het idee dat jij een beetje verdwaald bent…

Elisabeth: Nou, ik ben heel eigenwijs en ik zeg altijd dat dat helemaal niet waar is. Van huis uit ben ik jurist en als jurist moet ik ook het totale plaatje kunnen overzien. Ik kan jou niet vertrouwen op je blauwe ogen, ik moet weten: Wat zegt de wederpartij, wat zegt de wet, wat zegt de rechter, wat zegt de jurisprudentie? Dan kom je ook tot een bepaalde insteek. Dat doe ik nu nog steeds alleen met iets wat ik wél leuk vindt, haha…

 

Het is toch wel héél iets anders hoor….

Elisabeth: Ja, dat klopt. Ook bij mij (net als bij collega Daniëlle) komt het uit een persoonlijk iets voort. Ik was zwanger van mijn eerste – ik heb drie kinderen – en ook die geboorte ging anders dan ik had gedacht. Ik voelde op een gegeven moment ook dat ik in de begeleiding van mijn zwangerschap dingen miste. Toen ik uiteindelijk van mijn derde was bevallen, twee keer zuchten en hij was er, had ik zoiets van: Hier wil ik wat mee. Ik ben toen eerst een Reiki cursus gaan doen en ben Reiki-master geworden en begonnen met zwangerschapscoaching. Daarna heb ik het programma Hypnobirthing naar Nederland gehaald en toen zag ik al snel: Hé wat leuk, door middel van diepe ontspanning, visualisatie, ademhaling en een stukje westers-medische inzichten, kun je een mooie geboorte hebben. Zo heb ik Daniëlle ook ontmoet, die deed voor haar tweede kindje een cursus bij mij.
Ik had al heel snel iets van: Die vrouwenkracht rond geboorte en zwanger worden, daar wil ik wat mee. Mede door Daniëlle had ik zoiets van, die acupunctuur die trekt… Dat ben ik dan ook gaan studeren en voor mij was het thuiskomen. Want ik had altijd wel ideeën over gezondheid, maar in de wereld om mij heen werd dat niet weerspiegeld. De Chinezen zijn heel simpel, heel makkelijk, heel doeltreffend ook. Dus ik vond het geweldig!

 

Je bent dus helemaal niet verdwaald, je bent thuisgekomen!

Elisabeth: Ja! Ik ben thuisgekomen… Maar ik wil wel graag dingen wéten, dus Ik ben nog andere studies gaan volgen. Ik heb hypnotherapie gedaan en nog een paar jaar verloskunde. Dat laatste omdat je wel met mensen werkt en het een heel belangrijke periode in hun leven is. Dus ik wil medisch weten wat er aan de hand is. Op een gegeven moment ben ik ook naar de Verenigde Staten gegaan om een opleiding Mercier-massage te gaan doen, zodat ik ook een diepe massage kan geven bij vrouwen met een kinderwens. En tot slot heb ik nog een studie orthomoleculaire geneeskunde gedaan.

Elisabeth van Berkmortel

Meer weten over Elisabeth ?

Elisabeth heeft een praktijk in Utrecht. Ze heeft zich gespecialiseerd als acupuncturist, orthomoleculair therapeut, yoga docent & Mercier therapeut. Ook heeft ze 2 jaar verloskunde gestudeerd. De verbindende factor in al haar vervolgstudies is de gezondheid en het welzijn van vrouwen.

Dit is haar website: www.vrouwengeneeskracht.nl

Samen met Daniëlle Willems en Jeroen Morssink maakte Elisabeth speciaal voor HNZW een aantal artikelen.

Bekijk deze artikelen in de kennisbank

Acupunctuur en visualisatie

Elisabeth en Daniëlle

Inleiding en keizersnee

Elisabeth en Daniëlle

Onze ander experts

Ingefleur Spreij

Klassiek homeopaat

Jeroen Morssink

Klassiek Homeopaat, schrijver en uitgever

Daniëlle Willems

Acupuncturist en Hypnotherapeut